fbpx
 

 

 

separator

Sisteme de lupta si Arte Martiale

K-1 este cel mai important si spectaculos circuit profesionist al sporturilor martiale. K-1 are propriile reguli competitionale special create pentru a putea concura campioni din toate sistemele de arte martiale de contact kickboxing, thaiboxing, kempo, karate, kung fu, savate si multe altele. In K-1 sun premise toate tehnicile de lovire cu bratele , icioarele si genunchii existand unele restrictii in ceea ce priveste clinch-ul. K-1 are turnee eliminatorii in care luptatorii se califica pentru Grad Prix-ul Mondial.

 Muay Thai sau boxul tailandez, este o arta martiala si un sport de ring care isi are originile in Tailanda, este sportul national al Tailandei.Muay Thai-ul este caracterizat in principal prin lovituri extreme de puternice si clare, lovituri de pumni, coate, genunchi si picior. In Muay Thai sunt premise inclusiv loviturile de genunchi din clinch adica este permisa priza / tinerea adversarului in timpul loviturilor cu genunchiul.Muay Thai este scoala de arte martiale care a dat majoritatea campionilor si luptatorilor profesionisti din circuitul K-1.

KickBoxing este un sport de lupta in care lupta se desfasoara în picioare şi nu permite continuarea luptei o dată ce unul dintre combatanti a ajuns la sol. In Kick Boxing sunt premise tehnicile de lovire cu bratele insa nu sunt permise clinch-urile sau grapplingul precum in boxul tailandez. Loviturle de picior sunt foarte importante in Kick Boxing acestea fiind foarte bine punctuate in competitii insa si aici avem restrictionari in functie de probele de competitie .

MMA-ul  este un sistem de arte martiale si un sport de lupta ful contact in care lupta este permisa atat in picioare cat si lupta la sol. In MMA sunt premise atat tehnicile de lovire cat si tehnicile de proiectare sau ducere a adversarului la sol cat si tehnicile articulare la sol sau lovirea la sol.La clubul nostru se fac pregiri de striking si groun and pound pentru competiile in sistem mixt.

Kyokushin este o forma de arte martial de origine japoneza si este prima scoala de karate full-contact.Este stilul fondat de marele maestro Mas. Oyama care este cunoscut ca fiind luptatorul care a luptat cu tauri.Kyokushin-ul a dat lumii multi campioni atat in Kick Boxing cat si in K-1. Andy Hug, Sam Greco, Glaube Feitosa, Francisco Filho sau Semmy Schilt sunt doar cativa dintre cei care au adus onoare acestei importante scoli de arte martial.

Leave a Reply