fbpx
 

alin-falcusan-kickbox-timisoara-antrenor

ALIN FALCUSAN – antrenor de Kick Box si Muay Thai (Box Thailandez)

A inceput practicarea artelor martiale de contact in urma cu mai bine de 20 ani studiind Full Contact Kyokushin, Kick Boxing, Muay Thai – Thai Box.

Muay Thaiul la studiat cu maestrul arjan Emilio Becker pionerul Muay Thaiului in Spania iar Kickboxingul cu maestri precum Didier Le Borgne, sensei Lucien Carbin sau shihan Thom Harinck.

Alin Falcusan este instructor recunoscut de FRKK, FRAMC si DJST precum si absolvent al Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii de Vest Timisoara specializarea Box.

Elevii antrenati de Alin Falcusan la CS Knock Down au obtinut rezultate notabile atat in competii zonale, nationale dar si cele internationale, ajungand chiar si in unele dintre cele mai importante Gale Profesioniste.

____________________________________

PREMIU SPECIAL – GALA CAMPIONILOR 2008

Prima editie a Galei Campionilor ANALOG TV  a premiat cei mai buni sportivi si antrenori, cele mai bune echipe, cele mai frumoase victorii si cele mai mari performante sportive din Banat.

In luna decembrie, emisiunea Joia Sportiva de la Analog TV i-a premiat pe cei mai buni.
Gala Campionilor si-a propus sa premieze valorile si rezultatele din sportul banatean, in cele trei judete ale sale: Timis, Arad si Caras-Severin.
Domululi ALIN FALCUSAN i s-a inmanat „Premiul Special pentru organizarea Galelor Real Fighting Challenge” care au fost organizate in Timisoara si au fost cel mai important eveniment de profil dar si unul dintre cele mai importante evenimente sportive din Timisoara.
Gala Campionilor i-am mai premiat si pe antrenorii Aihan Omer (UCM Reşiţa + România), Dragan Petricevic (BCM Elba Timişoara), Adrian Budurean (ex-ICIM Arad), sportivii Bojan Butuljia (UCM Reşiţa), Andreea Paşca (Ripensia 2000 Timişoara), Dan Păltinişanu (BCM Elba Timişoara), Vlad Cotuna (gimnastică), Levente Revesz (înot), Ionel Pascotă (motociclism), Horia Colibăşanu (alpinist).
La ceremonia de premiere a Galei Campionior 2008, au fost prezenti, reprezentand Clubului Sportiv Knock Down, antrenorul Alin Falcusan si sportivul Adrian Mitu.

 _____________________________________

ARBITRU INTERNATIONAL
WPKCWorld Professional Kickboxing Council

___________________________________________________________________

CERTIFICATE

antrenor-kickbox-muay-thai-timisoara

___________________________________________________________

Interviu cu Alin Falcusan

Q: De cat timp antrenati?

AF: In anul 1999 am luat decizia de a incerca sa imi deschid o sala de antrenamente in care sa predau exact asa cum mi-as fi dorit sa imi gassesc in Timisoara un antrenor care sa ma antreneze.In vara anumui 1999 am deschis sala de antrenament iar in anul 2000 am infiintat legal un club de arte martiale.

Q: Clubul pe care l-ai infiintat si la care antrenezi este un club relativ tanar in peisajul artelor martiale romanesti.Ai reusit sa te impui in fata celor existente de ceva vreme?

AF: In primul rand am pornit cu baieti care erau la nivelul zero, adica nu am luat de la alte sali sportivi care aveau deja un minim de baze in acest sport.Am fost foarte atent la talentul si potentialul acestor copii.Pana acum deja pot sa enumar titluri nationale si internationale.

Q: In ce sisteme competitionale activeaza sportivii antrenati de tine?

AF: Am inceput cu participari la competitiile de Kyokushinkai apoi a urmat o usoara pauza competitionala deoarece am facut trecerea spre sistemul Muay Thai (Boxul Tailandez) , Kickboxing si regulamentul de K-1.In prezent antrenez mai mult pentru sistemul Thai-Kickboxing si K-1.Am o colaborare cu clubul de lupte greco-romane si activam si in sistem MMA.Antrenamentul este creat in asa fel in cat sa fim compatibili cu majoritatea sistemelor de full-contact.Inaintea competitiilor facem specific pentru fiecare regulament in parte.

Q: Ce inseamna pentru tine o victorie a sportivilor tai?

AF: Finalul unui pod la capatul caruia incepe un munte pe care trebuie sa-l traversam pana la urmatorul pod.Sortivii mei stiu un lucru clar, daca antrenamentele sunt grele competitiile sunt usoare, daca antrenamentele sunt usoare atunci competitiile sunt grele.

Q: Dar o infrangere a unui sportiv de al tau ce inseamna?

AF: Lectie din care trebuie sa castigi cand te intorci din ring in sala de antrenament.

Q: Care este criteriul dupa care selectionati sportivii sa reprezinte in ring clubul Knock Down Timisoara?

AF: Eu le ofer sansa tuturor de a se remarca.Exista competitiile pentru incepatori in care ii inscriu pe toti cei care au deja cunostintele meinime pentru a lupta la acel nivel.Sportivii care intra la campionate sau la gale sunt doar cei care reusesc sa faca fata sparingurilor de test cu sportivi deja de nivelul acestor campionate sau gale si daca reusesc sa duca pana la capat programul de antrenament specific pregatirii pentru un asemenea nivel.

Q: Ati participat la seminarii tehnice internationale , ati fost in Franta si Germania pentru schimb de experielta, care scoala de arte martiale vi s-a parut mai deosebita fata de cea romaneasca?

AF: Fiecare tara are proprietatile ei din acest punct de vedere, fiecare e diferita de cealalta si de Romania, exista insa si lucruri comune.Ce am observat eu la fiecare dintre scoli si lipseste la noi este cantitatea si calitatea informatiei care se datoreaza in primul rand colaborarii intre cluburi si antrenori.

Leave a Reply