fbpx
 

fwgu

Echipamentul de Kickbox – Muay Thai

Imbracamintea practicantului de Kickbox – Muay Thai este compusa dintr-un short lejer cu un croi special creat pentru a oferi picioarelor lejeritate in executia tehnicilor si un tricou sau bluza cu emblema clubului.

Echipamenul de baza este format din bandaje, manusi si tibiere.

Manusile sunt de diferite modele si marimi 6oz, 8oz, 10oz, 12oz sau 14oz. Alegerea marimii este indicat sa se fac la recomandarea antrenorului in functie de categoria de greutate si marimea mainii. Modelul cu scai este mult mai avantajos pe parcursul antrenamentului iar cel cu sireturi este specific sparingurilor si comptitiei.

Bandajele sunt folosite pentru a proteja mana in interiorul manusii si pentru a fixa mai bine incheietura mainii. Manusile sunt pentru a putea face exercitii cu partener, la palmare sau la sacul de box.

Protectiile pentru tibie – tibierele sunt si ele de diferite modele si marimi. Marimea lor se alege in finctie de lungimea tibiei si a metatarsienelor. Modelul tip ciorap este un model apreciat in primul rand pentru pretul accesibil insa nu sun la fel de rezistente precum cele cu prindere cu scai si curea. Modelul cu prindere cu scai si curea este foarte avantajos pe parcursul antrenamentului pentru ca sunt usor de pus pe picior si la fel de usor de dat jos.

Alte echipamente de protectie sunt:

Gleznierele – protectie pentru glezna. Sunt fabricate din material elastic cu intindere pe verticala pentru a oferi sprijin si stabilitate gleznei prevenind accidentarea/entorsele gleznelor. Totodata retine transpiratia de pe picioare reducant riscul de alunecare. Sunt foarte utilizate in antrenamentele de Kick Boxing si Muay Thai dar si in competitii, atat pentru amatori cat si pentru profesionisti.

Protectia pentru dinti este folosita pentru protejarea dintilor in timpul sparringurilor si in competitie. In nici un minut aceasta protectie poate fi personalizata / mulata pe dintii dumneavoastra.

Casca de box – casca de protectie pentru cap, barbie si obraji/pometi si zona cervicala. Este confectionata din piele sau PU si este umpluta cu spuma densa. Casca este folosit la sparringuri si competitiile de amatori.

Manusile de sac sunt folosite doar pentru exercitiile la sac sau palmare atunci cand practicantul doreste sa pastreze celelalte manusi doar pentru sparringuri.

Manusile de MMA au palma libera si ofera libertate degetelor pentru a putea executa tehnici de prindere si prize specifice artelor martiale mixte.

Shortul de Kickbox si Muay Thai are un croi si design specific si este diferit de pantalonul scurt pentru alte sporturi sau cel de strada.

Uleiul tailandez este folosit de sportivi inainte de incalzire sau dupa antrenament sau competitie. Este ideal pentru dureri musculare, contuzii si entorse, spasme musculare. Este totodata si un bun incalzitor. Acest ulei se intinde prin masaj.

Coarda pentru sarit este importanta pentru incalzire, un bun exercitiu cardio si pentru dezvoltarea anumitor grupe musculare. Sportivii folosesc coarda si pentru scaderea in greutate.

Clubul Sportiv Knock Down Timisoara recomanda magazinul www.KombatShop.ro

www.KombatShop.ro este partener oficial al Clubului Sportiv Knock Down Timisoara.

Sportivii Clubului Knock Down pot comanda echipamente de pe www.KombatShop.ro prin intermediul antrenorului Clubului fara a mai plati taxe de curierat.