fbpx
 
  • Grupa de copii – antrenamente de Kickboxing specifice pentru copii 7-13ani

Clubul Sportiv Knock Down ofera oportunitatea copiilor de a descoperi Kickboxingul, antrenanduse intr-o grupa special dedicata numai copiilor cu varste cuprinse intre 7 si 13 ani.

  • De ce Kickbox ?

Tehnicile de Kickboxing atat cele de aparare cat si cele de atac si contra atac sunt tehnici reale, tehnici de contact. Tehnicile kickboxingului urmaresc in primul rand eficienta si abea apoi latura artistica. Oricine, chiar si un copil poate fi pus in situatii cand realitatea ne obliga sa ne aparam. Ce am face daca tehnica de lupta nu este una reala si ea este una doar artistica si lipsita de eficienta?

  • Este bun kickboxingul pentru copii?

Kickboxingul este o arta martiala de contact si totodata un sport de lupta care are tehnici specifice si metode de antrenament bine concepute pentru diferite categorii: amatori, competitori si profesionisti. Antrenamentul pentru copii este la fel de important si este conceput astfel in cat fiecare copil care practica Kickboxingul sa fie in siguranta, sa nu se accidenteze si sa poata totodata sa sustina un antrenament solicitant in care sa invete tehnici de lupta reale si eficiente.

  • Ce cuprinde un antrenament?

Antrenamentul de Kickbox pentru copii dureaza 1 ora. Prima parte este incalzirea care cuprinde exercitii de mobilitate articulara si elasticitate musculara (elemente specifice asemanatoare cu gimnastica de baza) si pregatirea organismului pentru efort (elemente cardio). Urmeaza tehnicile specifice Kickboxingului, invatarea pozitiilor, deplasarea, tehnici de atac si aparare. Exercitiile la aparate specifice Kickboxingului: sac, palmare, kick pad, perna low kick. Incheierea antrenamentului se face nu inainte de a lucra musculatura cu greutatea corpuli: exercitii fizice de forta izotonica si izometrica, exercitii fizice de forta combinata cu exercitii de kickboxing. Antrenamentul se incheie cu revenirea dupa efor si cateva concluzii ale instructorului.

  • Se pot accidenta copii la Kickbox?

Fiecare exercitiu fizic poate sa atraga asupra practicantului si o serie de accidentari. Tocmai de aceea este indicat ca antrenamentul sa se desfasoare intr-un cadru organizat sub indrumarea unui instructor sau a unui sportiv experimentat. Echipamentul specific are un rol foarte important in practicarea sportului si prevenirea accidentarilor. Manusile de box, bandaje, tibierele, protectia dentara, casca si scutul de protectie trebuie sa fie de calitate si sa nu lipseasca din timpul antrenamentului. Totodata disciplina din timpul antrenamentului este un factor important care previne accidentarea copiilor in timpul antrenamentului. Toate aceste elemente ofera copiilor protectie astfel in cat sa poata sa isi desfasoare activitatea sportiva intr-un mediu placut care sa devina util.

DSC_0081

dssdd